Home

AUGUSTUS 2016

De jogging was een succes en de weergoden waren ons gunstig. Misschien net iets te warm voor de lopers, maar voor de supporters was het genieten van de zon en ideaal om de lopers aan te moedigen. Zowel groot als klein kwam aan zijn trekken, elkeen deed zijn uiterste best om zijn loop tot een goed einde te brengen. De joggers kozen elk hun eigen afstand in veelvouden van 3 (ronde = 3km), met name 3, 6, 9 of 12km. Zowel dames als heren vielen in de prijzen.

Wij wensen alle mensen van Grembergen en omstreken te bedanken voor hun deelname en op deze wijze ook hun steun.

 

JUNI 2016

We zijn allen bekomen van het avontuur dat we mochten beleven.
We kijken stilletjes al uit naar het volgende werkjaar ... dat we dit jaar al inzetten in augustus! Op vraag van de het kermisbestuur Halfoogst Kermisbestuur Wijk " De Molen" te Grembergen organiseren wij een jogging op zaterdag 13 augustus. Meer info kan U terugvinden op onderstaande flyer:

 

 MEI 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Na een lange en stille periode van voorbereidingen voor Roparun was het halfweg mei zover! De 25ste editie voor de organisatie roparun, onze 4de deelname!
Zaterdag 14 mei verzamelden de Moerenlopers zich in de A. Van Der Moerenstraat om vandaar naar de Markt Zele te gaan. Samen met het nieuwe team Magnetrol en de Kloddelopers werden we meermaals gefotografeerd als sterren die het waar moeten gaan maken in Parijs. Het was een gezellig samen zijn, een snelle uitwisseling van laatste informatie om vervolgens afscheid te nemen van de Zelenaars.
Vóór het vertrek naar Parijs genieten we samen met de partners van een brunch om de herinneringen aan de voorbije jaren op te rakelen met steeds de vraag in het hoofd "hoe zal het verlopen? Gaan we regen krijgen? en Hoe koud zal het 's nachts zijn? Zullen we pech hebben onderweg?" Maar aan de partners wordt niet getwijfeld, na 3 roparunnen kennen we elkaar door en door en hebben maar 1 doel voor ogen, SAMEN de finish bereiken!
Rond het middaguur zetten we aan richting Parijs om tegen 19u27 aan de start te staan, samen met de collega's Kloddelopers. Magnetrol mochten we een uurtje eerder toejuichen bij het afleggen van de eerste meters. Eric Vandamme zet de run in samen met de lopers Chris Vincke, Marnik Snoeck en Walter De Smet onder begeleiding van fietsers Kurt Dierens en Lieve De Meester. Na de eerste kilometers in run en bike te hebben afgelegd brengt Gino Maes hen verder de route op, onder toezicht van kinesist Tiny Geens. Ze doen het voortreffelijk, al snel hebben we een voorsprong op schema. Na de eerste shift te hebben afgelegd nemen Luc Baert, Kurt Baeyens, Koen Poppe en Vincent Christiaens de fakkel over. Maria Heireman en Sarah Van Snick vervoegen om veilig de nacht te doorstaan, samen met chauffeur Aimé Beirnaert en kinesiste Elke Van Caeckenberghe. Ook de tweede shift loopt als een trein en de regen blijft uit, oef!
De zondag verloopt alles vlot en wordt uitgekeken naar dé doortocht, Zele. We warmen alvast de andere teams op en verkondigen luid en duidelijk dat we Zelenaars zijn en the place to be nog steeds Zele is! Zele lijkt een toverwoord! Dankzij jullie enthousiasme en inzet is Zele zover gekomen. De brandweer zorgt steeds voor een betoverend decor, de Kloddelopers voor de organisatie en de Zelenaars voor een niet te evenaren sfeer! BEDANKT! De ontvangst was opnieuw top samen met Discobar New Line en de live muziek! Het hele parcour was terug mooi aangekleed in het thema.
Na Zele valt elke roparunner een beetje in een put, de vermoeidheid slaat toe, de spieren voelen stijf en stram aan, ... het is stilletjes op de route. Na het overschrijden van de grens worden we warm onthaald door de Nederlanders welke ons ontvangen in de vroege uurtjes. Ook aan hen een welgemeende dank U wel om de kou te trotseren, want dat was het zeker! Helaas was niet alleen de koude van de partij, maar moesten we ook regen trotseren. Uiteindelijk mochten we droog over de meet komen, maandagmiddag 16 mei, waar we onthaald werden door de vaste kern Zelenaars, waaronder burgemeester Poppe, Sabine Hoogewys en Dirk De Mey. Na een korte napraat, keren we rustig terug richting Zele om samen na te genieten bij een heerlijke barbeque en vervolgens samen naar het gemeentehuis af te zakken. Aldaar vervoegden de 3 teams elkaar en werden de voorbije dagen overlopen, vergeleken, maar vooral gestoeft over het meesterlijke werk van de Brandweer Zele en alle helpers.
Op naar volgend jaar!!!!

 

MAART 2016

De praktische voorbereidingen zijn stilletjes aan gestart, binnen enkele weken is het zover!
De paaseierenverkoop was onze laatste financiële voorbereiding en was dankzij vele Zelenaars opnieuw een succes! Dank voor jullie bijdrage.

 

JANUARI 2016

Vorige week vrijdag 15 januari werden wij, moerenlopers en kloddelopers, uitgenodigd door de Kouterschool Zele om deel te nemen aan de Koutkring. De kinderen brengen op een ludieke wijze het maandthema in woord en beeld. In december 2015 zetten kinderen een fruitactie op poten samen met juf Hilde en maakten samen met hun ouders kerstkaartjes. Zowel het fruit als de kerstkaartjes werden ten voordele van roparun verkocht. De opbrengst was dit jaar een record, 2.000 €!!! Deze gelden werden tijdens de koutkring overhandigd aan de moerenlopers en aan de kloddelopers. Op hun beurt mochten zij de kinderen belonen met het verloten van een taart en troostprijs per leerjaar. Een welgemeende "dank U wel" aan alle leerlingen van de Kouterschool, juf Hilde, alle juffen en ouders welke hun steentje bijdroegen aan dit mooie initiatief!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vooreerst onze beste wensen aan alle mensen. wij wensen allen een onontbeerlijke goede gezondheid, bergen geluk en hopen voorspoed, dit in combinatie met sportieve momenten!

Graag delen wij jullie mee dat binnen 3 weken onze jaarlijkse steak à volonté zal plaatsvinden in de gemeenteschool Zele - Bookmolenstraat 2 op zaterdag 23 en zondag 24 januari. Voor de vaste bezoekers is het systeem gekend, wij zullen opnieuw steak en vol-au-vent aanbieden in combinatie met heerlijke frietjes en enige groenten. Uiteraard wordt dit voorzien voor volwassenen alsook voor kinderen. Aarzel niet U in te schrijven, de plaatsen zijn jaarlijks sneller ingevuld!

 

De kerstboomverbranding zal dit jaar niet doorgaan op de Zandberg doch wel zaterdag 30 januari op de scoutsterreinen te Eekstraat 35 in samenwerking met de scouts. Het belooft een warme en gezellige editie te worden rond een groot kampvuur waarbij terug verwarmende dranken en vullende hapjes zullen voorzien worden! Een aanrader voor jong en oud!!!

DECEMBER 2015

Gisteren vond onze tweede editie van de kerstrun plaats tijdens de kerstmarkt te Zele. Helaas was het weer ons niet gunstig gezind en bleven regendruppels van de partij. Toch trotseerden tientallen lopers het miezerige weer en gingen de uitdaging aan om onze nieuwe route te verkennen. Na het startschot van de kinderen vertrokken de lopers om 15u30 om 5 of 11 km af te leggen. De onverharde wegen lagen er modderig bij, doch de verharde gedeelten zorgden voor een welkome afwisseling.

Wij bedanken van harte alle lopers en supporters om aanwezig te zijn op onze kerstrun 2015. Hopelijk mogen wij jullie volgend jaar opnieuw verwelkomen of op één van onze diverse activiteiten waaronder de befaamde steak à volonté 23 en 24 januari 2016.

 

Resultaten kan U terugvinden onder rubriek oefenen - kerstrun 2015.

 

 

 

 

 

 

 

 

NOVEMBER 2015

Het winteruur is in voege, de dagen worden korter, met rasse schreden naderen we december waar we onze tweede kerstrun zal plaatsvinden. Tijdens de kerstmart op 13 december zal elke sportieveling het nieuwe parcour kunnen verkennen voor een afstand van 5km of 10 km. Dit jaar voorzien we een tijdsregistratie en drank onderweg. Uiteraard zijn de supporters en sympathisanten welkom in onze tent ter hoogte van het kouterplein. Meer info omtrent de kerstrun kan U terugvinden op onderstaande flyer.

Graag nodigen we alle Zeelse sportievelingen uit voor de memorial Falco Christiaens op zondag 22 november. Deze loop staat mee op onze oefenkalender en is een fijne veldloop dicht bij huis. Meer info via bijgaande link: http://www.avlo.be/data/veldloop/veldloopzele.pdf

 

OKTOBER 2015

Graag delen wij alle sympathisanten 2 data mee

kaas- en wijnavond van de Kloddelopers op zaterdagavond 31 oktober vanaf 19u. Inschrijven kan via de kloddelopers (www.kloddelopers.be)

6 november wordt een fuif georganiseerd door school Huidvelde in samenwerking met de Chiro(m). De organisatie zet deze fuif op poten mede ten voordele van de Moerenlopers. Een warme oproep om met zo veel mogelijk aanwezig te zijn. Meer info via onderstaande affiche!

  

 SEPTEMBER 2015

De vakantieperiode is achter de rug, het nieuwe schooljaar heeft zijn start genomen, zo ook ons nieuwe werkjaar. Samen zullen de moerenlopers opnieuw werk maken van een 4de editie met als einddoel de aankomst te Rotterdam alsook een mooie gift aan de organisatie Roparun. Vorig jaar konden we een donatie doen ten bedrage van 10.500,00 €. Wij zullen er dan ook alles aan doen om een even hoge opbrengst te evenaren voor de volgende editie 2016.

 

MEI 2015

Roparun 2015 - de derde editie zit er al op! Voor ons allen was het avontuur te snel voorbij!

Een volledig jaar voorbereiding voor 3 dagen avontuur gecombineerd met een sportieve prestatie en een staaltje teamwork. Dat was voor ons roparun 2015. Zaterdag 23 mei 9u30 verzamelden we samen me de Kloddelopers op de markt om door de Zelenaars uitgewuifd te worden. Om 12u zette ons team aan richting Parijs om de run te starten om 19u54 stipt. Kurt Baeyens nam de start gevolgd door de lopers Koen Poppe, Vincent Christiaens en Evy Beirnaert. 's nachts vond de eerste wissel plaats met onze volgende lopers Chris Vincke, Walter De Smet, Marnik Snoeck en Eric Van Damme. Zij overbrugden samen de nacht van zaterdag op zondag en gaven de fakkel in de vroege ochtend door. Zondag rond het middaguur naderden we stilletjes aan de grens met ons thuisland. Na het doorkruisen van Edingen zetten we de laatste shift in richting Zele. We werden opgewarmd te Asse, Opwijk, Dendermonde. Ondanks het schitterende weer overdag was de regen de spelbreker tijdens de doortocht in Zele. Ondanks deze was de ontvangst zoals voorheen zeer warm, enthousiast en oorverdovend. Na het Zeelse onthaal brak de laatste stille en natte nacht aan. De regen hield ons niet tegen en maandagochtend 5u werd de tweede grens overschreden. Maandagnamiddag kwamen we allen aan te Rotterdam met een voldaan gevoel, aangevuld met een traan, een knuffel, een fijne ontvangst door onze familie, ... kortom voor de 3de keer werd de finish bereikt door ons team! Proficiat!

Wij wensen allen die de regen trotseerden te Zele te bedanken voor de onvoorwaardelijke steun!!!