Oefenen

Om als team de roparun te kunnen doorstaan is het belangrijk om in de loop van het jaar meerdere activiteiten samen tot een goed einde te brengen. Dit geldt niet enkel voor de sportieve uitdagingen, maar ook onze jaarlijkse inspanningen om gelden in te zamelen.
Graag geven wij U hieronder een overzicht van de sportieve oefenmomenten:

 • 15 oktober 2018 – Kermisloop te Putte-Kapellen
  Naar aanleiding van de jaarlijkse ontvangst tijdens het roparunweekend nemen onze teamleden met veel plezier deel aan de kermisloop te Putte-Kapellen georganiseerd door Meubelen Janssens.
  Het was dit jaar opnieuw een overdonderend success waaraan enkele moerenlopers hebben deelgenomen. Veerle Van Damme (loper) viel in de prijzen en ging met een vakantiewaardebon naar huis.
 • 25 november 2018 – Veldloop Memorial Falco Christiaens
  Na 9 jaar werd de veldloop voor de eerste maal in Lokeren georganiseerd en trokken vele lopers die richting uit. Zowel jong als oud trotseerde de koude en nam deel of supporterde langsheen het parcours. Het was een zwaarder parcours door de toevoeging van enkele hoogtemeters, maar deze werden door de vele deelnemers getrotseerd.
 • 20 april 2019 – Ronde Van Zele
  Jaarlijks wordt door onze collega’s Kloddelopers de mini-roparun georganiseerd waarbij zowel geoefende als minder geoefende lopers zich kunnen wagen aan een aflossingsparcours of individuele loop. U kan kiezen tussen een deelname aan één of twee rondes van 35 km. De 70km kan (zoals bij roparun) onder begeleiding van een voertuig. De 35 km kan individueel of in aflossingsvorm overbrugd worden. Meer informatie en/of inschrijven kan via www.kloddelopers.be
 • 24- 25 mei  2019 – Avond-Ochtendtraining moerenlopers
  Onze tweede specifieke voorbereiding (na de ronde van Zele) is de avond-ochtendtraining waarbij ons team in 18 uren 2 shiften loopt van telkens 5 à 6 uur met een korte rustpauze. Deze training zorgt voor een opwarming naar roparun toe alsook voor een goede teamgeest waarbij het materiaal uitgebreid wordt getest. De routes worden door onze teamleden uitgestippeld en zorgen voor een jaarlijkse afwisseling en uitdaging!
 •  8-9-10 juni 2019 – ROPARUN
  Tijdens het pinksterweekend kan U ons en vele teams aan het werk zien op de route van Parijs naar Rotterdam. Zaterdagavond nemen vele teams de start op Franse bodem en verplaatsen zich al lopend richting Zele. De meeste teams doorkruisen Zele zondagavond waarbij we steeds warm worden onthaald door de vele Zelenaars. Na een vermoeiende nacht wordt de aankomst in Rotterdam rond het middaguur voorzien voor onze teamleden. U kan ons tijdens het pinksterweekend via de website van roparun volgen: www.roparun.nl – team 288.