Roparun

RoParun is de grootste non-stop estafetteloop van de wereld. Het parcours heeft een lengte van ongeveer 530 kilometer. De start is in Parijs en de finish op de Coolsingel in Rotterdam. De stichting RoParun zet zich in voor de verbetering van de levenskwaliteit van kankerpatiënten en hun naasten.

In het pinksterweekend zullen er meer dan driehonderd teams deelnemen aan dit evenement dat reeds meer van 25 jaar plaats heeft. Vanaf de start in Parijs lopen 8 lopers per team, in estafettevorm richting Rotterdam. De lopers worden doorheen het traject ondersteund door een volledig team dat bestaat uit ongeveer 25 personen, welke verdeeld zijn over 4 voertuigen.
Er zijn 2 loopgroepen, elk bestaande uit 4 lopers, 2 begeleidende fietsers, chauffeur en kinesitherapeut. Deze twee teams wisselen elkaar af na een afgelegd traject, ongeveer 60km. De lopers wisselen iedere 1 à 1,5 km en worden aangetikt door de volgende loper, waarna deze de volgende kilometer aflegt. Bij de lopers zijn continu 2 fietsers op het parcours, deze zorgen voor de begeleiding en veiligheid van de loper.
Uiteraard worden de teams op de baan ondersteund door een cateringploeg, daar onderweg ook gegeten, geslapen en verzorgd wordt. Het ondersteunende team moet steeds het kamp verplaatsen en elders, verder op het traject, weer opbouwen. U begrijpt dat alle teamleden van een RoParunteam 24 uur per dag, twee en een halve dag lang bezig zijn, voor dag en dauw, door regen en zonneschijn, om de eindmeet te bereiken.

De RoParun heeft een erg uniek doel, namelijk: “Trachten leven toe te voegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.”

U kan ons terugvinden onder team 288, de moerenlopers uit Zele.
Wenst U meer informatie omtrent de organisatie Roparun: www.roparun.nl